Navštíveno 3964x

Potřebuju poradit jakej koupit foták co fotí hezký fotky a žádný rozpixlovaný a slitý hnusy + kvalitní FULL HD video..(Jo a ideál HDMI výstup)
Nemáte někdo nákou zkušenost?
Jedná se o kompakt kvůli skladnosti:)
Díky
vybírej s větším čipem:
čipy 1/1,6" (1/1,7")
Canon G12 , nebo Olympus XZ-1
[ Link ] nebo s ještě větším čipem 17x13mm
Panasonic G2/ novinka G3
Olympus E-PL1/E-PL2
[ Link ]
Sorry Ozzy, ale Leveler se ptá hlavně na kvalitní fullHD video - což tebou zmíněné nemají ani náhodou ;-)
Leveler - kvalitní fullHD video i kvalitní snímky zároveň neumí tuším žádný kompakt. Pokud ti jde primárně o video, tak jsem slyšel hodně chvály na Sony HX řadu (HX5, HX9), která nebude ani fotit špatně (byť ne vyloženě špičkově). Pokud ti jde primárně o kvalitní fotky a stačilo by ti normální HD video, tak Panasonic LX5. Jiné varianty moc nevidím.
Jako hlavní foták mám zrcadlovku takže to je v cajku, ale tu přece jenom všude tahat nejde.
De mě hlavně o to kvalitní video + fotky co nebudou náký slitý a podobně zrnitý(Je to na focení a natáčení prcka-pač manželka zrcadlovku tahat nebude a momentální kompakt dělá ošklivé videa)
Kameru nechcem pač je to další krám na tahání a dnešní fotáky dělaj hezký videa jen vybrat jakej by byl nej aby to i trocha fotilo:)
O tom HX5 taky docela přemýšlím.Stojí to 5000 a videa z toho lezou hezký.Na HX9 sem zatím žádnou kloudnou recenzi nenašel. Pak ještě sem čučel na sony WX5.
Nevíte co by bylo lepší jestli WX5 nebo HX5?
Díky

28.06.2011, 11:35 |
Bucci měl bys raději zapřemejšlet o FullHD kameře, která umí sem tam cvaknout snímek...
Já jsem právě u té Sony HX (nevím jestli 5 nebo 9) zrovna včera četl recenzi, že video je kvalitativně srovnatelné třeba s Canonem 7D, což mě překvapilo.
Dobrá videa má i Panasonic, ale ten má zase málo kvalitních modelů, které by neslévaly detaily při vyšších ISO. V podstatě jen LX5 stojí za zvážení (a to dost, je to jeden z nejlepších existujících kompaktů).
Mě to nepřesvědčuje.. přeci jen už to je rok staré !
když kompakt, šel bych jedině do 17x13mm
tohle fakt ne , viz. další fotky
[ Link ] 
A co myslíš HX5 či HX9. To HX9 má Full HD 1080 50p.

28.06.2011, 12:52 |
Leveler | Upraveno: 2011-06-28 12:52:44
No jo ale my se tu bavíme o Sony HX5 a ne Panasonic LX5:)Ale ona to bude asi stejná kaše:)
Kua si snad koupím druhý zrcadlo s FULL HD videem a bude akorát kde brát a nekrást:)

28.06.2011, 13:07 |
Mr.Scully | Upraveno: 2011-06-28 13:07:40
Ozzy - nesmíš na to koukat 1:1. Pro normální fotky je LX5 vrchol kompaktů, tečka :-) Že jsou kompakty míli za zrcadlovkama, říkat asi nemusím. A bezzrcadlovky prostě kompaktní nejsou, to byl můj omyl, že jsem si jednu koupil :-)
Leveler - nebude to stejná kaše, HX5 bude horší, už kvůli horší světelnosti budeš muset používat daleko vyšší ISO, navíc snímač je menší...
Zrcadlovky s fullHD videem jsou nesmysl, kvůli hloubce ostrosti a (v drtivé většině případů) neexistenci kontinuálního autofocusu to nemá význam pro jiné než statické scény.
Mimochodem, zapomíná se na světelnost. Tam, kde LX5 použije ISO 400, budou bezzrcadlovky s těmi shitovými seťáky třeba na ISO 1600 a to JE horší :-)
já si myslím že: LX5 = G12 = XZ-1

28.06.2011, 13:54 |
Leveler | Upraveno: 2011-06-28 13:55:23
Ty vole a pak si kupte nákej kompakt.Jako i moje Nokia dělá snad lepší fotky než tydle mrchy:(
Chtěl sem něco co bude dobře fotit a dobře natáčet pač zrcadlo se sklama sem kolikrát línej furt tahat.
Prostě něco co si dá manželka do kabelky či do kapsy a vyrazí se ven na prochajdu a něco se pofotí a něco se natočí a hotovo:)
Jinak za mě Zrcadlo + Full HD video je velký lákadlo a chci pořídit.Ta hloubka ostrosti a kvalita záznamu je prostě super.V podstatě v dnešní době se už reklamy točí na zrcadlovky a poslední díly DR.House byly točený taky zrcadlem:)A autofokus?Už taky fakčí při natáčení.Není to ještě 100pro, ale chce to jen čas:)
Ozzy - opticky v podstatě ano. Ale XZ-1 má tragické video a G12 má výrazně horší světelnost a trochu větší rozměry.
Já pořád nad nákupem nového kompaktu přemýšlím, ale nemůžu se rozhodnout. LX5 mě lákala nejvíc, ale škoda toho menšího rozsahu, občas bych zoom potřeboval.
Leveler - nekoukej prosím tě na Ozzyho :) Vezmi si tu fotku z LX5 (ISO tuším 800), zmenši ji na normální rozměry a porovnej s čímkoliv. LX5 bude jasně lepší. Je kravina koukat na 1:1, to nejde srovnat.
Moje 7D je na 18 megapixelech taky zašuměná jako prase a když to zmenším na normální rozměry, tak můžu fotit celkem v pohodě na ISO 6400 :-)
Autofocus u video u zrcadlovek není "na 100%", ale spíš není skoro nikde vůbec, protože konstrukce zrcadlovek prostě nedovoluje natáčet a automaticky ostřit zároveň. Ale samozřejmě výrobci to postupně obcházejí, tuším že Sony byla průkopníkem?

29.06.2011, 08:44 |
RedBaron | Upraveno: 2011-06-29 08:45:12
Kvalitní FullHD video umí jenom kvalitní FullHD kamera :o) Můj Nikon D7000 taky umí FullHD video ale v podstatě pořád je něco nedoostřené a ještě to ostření je ve videu sakra slyšet, prostě k ho.nu.
Jo ale to bysme se potom mohli bavit o kamerách za 20-30 000 a vejš:)
Prostě jak sem psal.Kompakt co ženská strčí do kapsy či kabelky co natočí hezký video + obstojnou fotku co nebude vypadat jak slitej hnus.Myslím že zatím vede HX5tka.Co se týče ceny a výkonu:)
HX5 je fajn, ale blbý je, že nemá poloautomatické režimy, což to docela degraduje...
kolega včera zakoupil Panasonic G3 (čip 17x13mm)
tak jsem zvědavej na první vzorky

G3 bude fajn, ale velikostí už fakt malá zrcadlovka...
Jasně .. zítra ho budu mít v ruce
já koupil dnes Pana HDC SD800 fotí to taky dobře .-)
ale blbě se na to nasazuje telák 600mm :-)
no to neplánuju, chěl jsem něco pro foto diletanty co nebude vážit metrák a vejde se to skoro do kapsy
mám v ruce toho Panáka G3 , můj pohled:
malé, roztomilé, bytelné, úžasné, drahé !!!
dotykový LCD, kvalitní kresba srovnatelná se zrcadlem
fotky mazec, čisté ostré bez zrna a šumu, syté barevné.